Näkymä valtamerelle

SuomentajaPertti Seppälä
ISBN9789522600141
SidosasuNidottu
Sivuja108
Julkaisupäivämäärä30.11.2011
Kirjastoluokka82.2

23,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Hai Zi, oikealta nimeltään Zha Haisheng (1964-1989), oli kiinalainen runoilija, joka kuolemansa jälkeen on noussut Kiinassa kulttirunoilijan maineeseen. Hai Zi (kirjailijanimi tarkoittaa "Meren poika") syntyi maanviljelijäperheeseen pienessä maalaiskylässä Anhuin maakunnassa, Keski-Kiinassa. Varhaiskypsä Hai Zi pääsi Pekingin yliopistoon opiskelemaan lakia jo 15-vuotiaana.

Hai Zi kirjoitti laajahkon runotuotantonsa noin 5-7 vuoden aikana. Eläessään häntä ei noteerattu pienten piirien ulkopuolella juuri ollenkaan, mutta nykyisin hän on Kiinan myydyimpiä ja luetuimpia runoilijoita. Hai Zi teki itsemurhan asettumalla junan alle 26.3.1989. Hänen itsemurhansa sai aikaan itsemurhaepidemian nuorten kiinalaisten runoilijoiden ja taiteilijoiden keskuudessa.

Hai Zi oli romanttinen ja idealistinen runoilija, joka hyödynsi runoudessaan myös surrealismin keinoja. Hänen keskeisiä teemojaan olivat osittain mytologisoidun maaseudun ja luonnon kuvaus runoilijan sisäiseen maailmaan sulautettuna sekä yksinäisyys ja kuolema. Hai Zi vastusti modernisaatiota ja luonnon tuhoamista. Hän palvoi kauneutta ja ilmaisi sanottavansa pelkistetyllä ja konstailemattomalla kielellä. Runot on suomentanut sinologi Pertti Seppälä.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Näkymä valtamerelle”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.