Paperitalo

AlkuteosLa casa de papel
SuomentajaEinari Aaltonen
ISBN9525534588
SidosasuNidottu
Sivuja120
Julkaisupäivämäärä25.10.2006
Kirjastoluokka84.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

20,00 

Kiehtova ja nauruhermoja kutkuttava tarina kirjahulluudesta


Saatat pitää myös näistä:

Tunnelman voima
Urbaani tantra
Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta
Vauraus
Villikukka
Saa mitä haluat: Nuoren kirja
Trauman parantama
Pohjolan naisen voimakirja
Metsän hoitava syli
Voimaannuttava ääni
Osasto:

Kuvaus

Heti Paperitalon alkusivuilta selviää, että kirjat voivat muuttaa elämäämme. Esimerkkiluettelo on hulvaton: raskaat tietosanakirjat saattavat pudota hyllyltä päällemme, voimme hullaantua Malesian tiikereistä kertovasta kirjasta ja hakeutua tutkijaksi maailman toiselle puolelle pieneen, pölyiseen yliopistoon tai lemmikkimme saattaa kuolla syötyään puolet Karamazovin veljeksistä.

Paperitalon tapahtumat alkavat, kun nainen nimeltä Bluma Lennon lukee kadulla juuri ostamaansa kirjaa, kävelee epähuomiossa suoraan autotielle ja kuolee kolarissa. Bluman kollega Oxfordin yliopistosta saa pian tapaturman jälkeen naiselle osoitetun salaperäisen lähetyksen: kirjan, joka on omistettu miehelle nimeltä Carlos ja joka on sementin ympäröimä. Mies lähtee jäljittämään Carlosia, ja löytää tämän mutkien kautta Uruguaysta, jonne hän on rakentanut talon käyttäen kirjoja tiilinä.

Domínguez kirjoittaa nautittavan runollisesti ja riemukkaasti. Tarinan lomassa hän viittaa kirjallisuuteen ja kirjahulluihin, ja saammekin tietää muun muassa, että musiikin kuuntelu luettaessa on aivan hyväksyttävää ja että meidän itse asiassa tulisi kiinnittää tarkasti huomiota, mikä musiikki käy minkin teoksen kanssa.

Paperitalo on kirja, joka jää lukijan mieleen pitkäksi aikaa lukemisen jälkeen. Se lumoaa unenomaisella tyylillään ja filosofisella syvällisyydellään. Kirja sopii kaikille, jotka ovat joskus lukeneet kirjoja ja tunteneet niiden vaikutuksen – niin hyvässä kuin pahassakin.

Carlos María Domínguez on syntynyt Argentiinassa vuonna 1955, ja asunut Uruguayssa vuodesta 1989. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, ja toimii kirjailijantyönsä ohella journalistina. Paperitalo on käännetty kymmenille kielille.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Paperitalo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.