Piiri (pokkari)

Engelsfors-trilogia osa 1

AlkuteosCirkeln
SuomentajaRiie Heikkilä
ISBN9789522604576
SidosasuNidottu
Sivuja574
Julkaisupäivämäärä17.2.2016
Kirjastoluokka84.2

12,00 

Engelsfors. Pikkukaupunki Ruotsissa. Nimi on kaunis, mutta paikka rähjäinen. Kaupunkia ympäröivät synkät metsät, joihin ihmiset usein eksyvät ja katoavat. Syyslukukausi on juuri alkanut, kun yksi lukion oppilaista löydetään kuolleena koulun vessasta. Kaikki olettavat, että kyseessä on itsemurha. Paitsi ne, jotka tietävät totuuden.


Saatat pitää myös näistä:

Sisäinen näkijä-meditaatio
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Modernien munkkien matkassa
Tyyneys puhuu
Nosta värähtelyäsi
Enneagrammin viisaus
Rikastumisen tiede
Vetovoiman salaisuus
Trump ja totuuden jälkeinen maailma
Näin vältät energiavarkaat
Osasto:

Kuvaus

Engelsfors. Pikkukaupunki Ruotsissa. Nimi on kaunis, mutta paikka rähjäinen. Kaupunkia ympäröivät synkät metsät, joihin ihmiset usein eksyvät ja katoavat. Syyslukukausi on juuri alkanut, kun yksi lukion oppilaista löydetään kuolleena koulun vessasta. Kaikki olettavat, että kyseessä on itsemurha. Paitsi ne, jotka tietävät totuuden. Eräänä yönä kuu värjäytyy salaperäisen punaiseksi ja kuusi lukiolaistyttöä löytää itsensä hylätystä puistosta. Tytöillä ei ole mitään yhteistä. Yksi on luokan suosituin, toinen kiusattu, kolmas omaa tietään kulkeva gootti, neljäs kunnollinen huippuoppilas. Pian selviää, että paha on saapunut Engelsforsiin, ja ilman toisiaan tytöt eivät selviydy hengissä.

Piiri on urbaania, skandinaaviseen koulumaailmaan sijoittuvaa, koukuttavaa fantasiaa. Teos kertoo vetoavasti nuorena olemisen vaikeudesta, koulukiusaamisesta, ihastumisista ja kaiken voittavasta ystävyydestä. Kuudesta eri näkökulmasta kerrottu tarina vetää mukanaan, ja jokaisen lukijan on helppo löytää hahmoista oman samaistumiskohteensa. Suomalaisia lukijoita kiinnostaa varmasti myös laadukas nuortenfantasia, jonka sankareista osalla on suomalaistausta.

Piiri on ensimmäinen osa trilogiasta. Teoksen käännösoikeudet on myyty pariinkymmeneen maahan, myös englanniksi (Random House). Ensimmäinen, 15 000 kappaleen painos myytiin Ruotsissa loppuun alle viikossa. Kirjasta on tekeillä myös elokuva.

Mats Strandberg on kirjailija, jolta on aiemmin julkaistu kolme teosta. Piiri on hänen ensimmäinen nuortenkirjansa. Sara B. Elfgren on käsikirjoittaja.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Piiri (pokkari)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.