Puhun peilille kiinaa

valitut runot

SuomentajaPertti Seppälä
ISBN9789522601599
SidosasuNidottu
Sivuja155
Julkaisupäivämäärä17.10.2013
Kirjastoluokka82.2
HuomioitavaaLoppuunmyyty

27,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Bei Dao (Pohjoinen saari; s. 1949), oikealta nimeltään Zhao Zhenkai, on merkittävin ja kansainvälisesti tunnetuin kiinalainen nykyrunoilija.

Bei Daon runotuotanto ja elämä voidaan jakaa kahteen toisistaan poikkeavaan jaksoon: elämään Kiinan kansantasavallassa vuosina 1949−1989 ja maanpakolaisuuteen vuodesta 1989 lähtien, minkä jälkeen hän on asunut useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Nykyisin Bei Dao asuu ja työskentelee Hongkongissa.

Bei Daon upeiden runojen keskeisiä tunnuspiirteitä ovat kuvallisuus (imagismi), subjektiivisuus ja myöhemmässä tuotannossa enenevästi surrealismi. Hänen runonsa ovat intensiivisiä, koskettavia, tyylikkäitä ja impressionistisia.

Bei Daosta tuli jo 1970-luvun loppupuolella yksi Kiinan demokratialiikkeen symboleista, vaikka hän ei olekaan varsinaisesti poliittinen runoilija.  Bei Daon nimi mainitaan aina, kun mietitään mahdollista kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajaa.

Puhun peilille kiinaa -valikoiman on kiinan kielestä suomentanut sinologi Pertti Seppälä (s. 1951). Seppälä tunnetaan myös antikvaarisena kirjakauppiaana, kirjankustantajana, luennoitsijana sekä Radio Ylen Ykkösen Radioateljeen käsikirjoittajana ja ohjaajana. Basam Books on aiemmin julkaissut hänen suomentaminaan kiinalaisen Hai Zin runoja kokoelmassa Näkymä valtamerelle (2011),  Tang-kaudella eläneen Hanshanin erakkorunoja kokoelmassa Kylmä vuori (1997; 2010) sekä Seppälän omien runojen kokoelman, johon sisältyy joitakin Wang Wein runosuomennoksia: Omia aikojani ja Wang Wein runoja (1995).

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Puhun peilille kiinaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.