Punkin loppu Helsingissä

SuomentajaEero Balk
ISBN9789522600820
SidosasuSidottu
Sivuja290
Julkaisupäivämäärä25.10.2012
Kirjastoluokka84.2

32,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Tšekkoslovakia, 1987. Itäsaksalainen punkkari Ole ja hänen kaverinsa Frank tutustuvat länsisaksalaisen Die Toten Hosenin kohukonsertissa tšekkiläiseen Nancyyn. Kolmikko yrittää keikanjälkeisessä huurussa paeta länteen, mutta epäonnistuu.

Epäonnen ajamina Ole ja Frank perustavat kirjaimellisesti maanalaisen punkbändin. Kun Berliinin muuri murtuu, bändille tarjoutuu mahdollisuus päästä laajalle kiertueelle, jonka on määrä huipentua Helsingissä. Helsingistä tulee kuitenkin toteutumattomien haaveiden symboli, vaihtoehtobaari itäsaksalaiseen kaupunkiin, jota kapitalismi on muuttamassa tuntemattomaksi. Ikääntyneet punkkarit eivät tahdo pärjätä kaupallista pintayhteiskuntaa vastaan, mutta toivoa he saavat yllättävältä taholta.

Punkin loppu Helsingissä seuraa punkkarien edesottamuksia 80-luvun sosialistisesta provinssista nykyiseen murrosaikaan.

Jaroslav Rudiš (s. 1972) on tšekkiläinen kirjailija, toimittaja ja muusikko. Hän nousi kansainväliseen suosioon esikoisellaan Nebe pod Berlínem (2002), joka sai nuorten kirjallisuuspalkinnon ja on käännetty useille kielille. Rudiš on romaanien lisäksi kirjoittanut myös suosittuja sarjakuvatekstejä, näytelmiä (mm. Suomessakin esitetty Léto v Laponsku, Kesä Lapissa, yhdessä Petr Pýchan kanssa) ja elokuvakäsikirjoituksia. Rudišin Alois Nebel -sarjakuvan pohjalta on tehty kulttisuosiota nauttiva animaatioelokuva. Punkin loppu Helsingissä on ensimmäinen suomennettu Rudišin romaani.

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Punkin loppu Helsingissä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.