Pyhän Calixtuksen lähde

ISBN9789525734386
SidosasuSidottu
Sivuja180
Julkaisupäivämäärä17.2.2009
Kirjastoluokka84.2

20,00 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Eero Hämeenniemen esikoisromaanissa piispa Calixtus (n.160-222) kertoo värikkään elämäntarinansa. Orjana syntyneen roomalaisen urakehitys oli huikea ja täynnä yllättäviä käänteitä. Miehen tietä pankkiiriksi, rangaistusvangiksi, diakoniksi, paaviksi, marttyyriksi ja pyhimykseksi seurataan saatavilla oleviin vähäisiin historiallisiin dokumentteihin nojautuen.

Romaani piirtää kuvan Calixtuksesta varhaisen kirkon toisinajattelijana, luovana teologina ja rakkauden ja ymmärtämyksen puolestapuhujana, jota Calixtuksen arkkivihollinen, historian ensimmäinen vastapaavi, Hippolytos syyttää muun muassa vapaan seksin, abortin ja ehkäisyn sallimisesta. Lukija kutsutaan pohtimaan, millainen kristinusko tai kirkko meillä voisi tänään olla, jos kehitys olisi lähtenyt Calixtuksen viitoittamalle tielle. Varmaa on, että näkemyksemme sukupuolimoraalista, pappeudesta ja anteeksiannosta olisivat kovin toisenlaiset.

Hämeenniemi yhdistää romaanissaan kiehtovasti faktaa ja fiktiota. Antiikin Roomaa ja sen asukkaita kuvataan myötäelävällä, lämpimällä huumorilla.

Eero Hämeenniemi on kirjoittanut viisi tietokirjaa musiikista ja Intian kulttuurista. Pyhän Calixtuksen lähde on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa. Hämeenniemi on myös tunnettu säveltäjä ja muusikko, joka toimii sävellyksen dosenttina Sibelius-Akatemiassa.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pyhän Calixtuksen lähde”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.