Salainen zen-harjoitus

ISBN9789522606266
SidosasuNidottu
Sivuja300
Julkaisupäivämäärä01/2017
Kirjastoluokka59.33; 29.53; 17.3
HuomioitavaaUutuus

26,00 


Saatat pitää myös näistä:

Rajoittamaton
Ylävitonen itselle
Mökkihulluutta ja mielenrauhaa
Herkkyys on vahvuutta
Pohjoisen alitajunnan maa
Lunasta voimasi
Japanilainen myötätunnon taito
Naisen elämänkaari -tehtäväkirja
Nainen omassa voimassaan
Myötätunnon kirja
Osasto:

Kuvaus

Salainen zen-harjoitus (chan mi gong) on liikeharjoitus, jossa tehdään aaltomaisia, silkkimatoa jäljitteleviä liikkeitä. Tämä meditatiivinen harjoitus on peräisin kiinalaisesta buddhalaisesta perinteestä. Nykyään harjoitusta tehdään useimmiten lähinnä terveysvaikutusten takia, sillä se on helppo ja tehokas tapa rentouttaa selkää, niskaa ja hartioita. Taijin, kamppailulajien ja istuvan meditaation harjoittajat puolestaan tekevät salaista zen-harjoitusta parantaakseen kehon käyttöä omissa lajeissaan.

Kirjaan sisältyy runsaasti kuva- ja videomateriaalia, joiden avulla aloittelijakin voi oppia paljon tästä harjoituksesta. Toisaalta kirjassa kuvataan harjoitus sellaisessa laajuudessa, että myös edistyneemmät itämaisten meditaatiomuotojen harjoittajat voivat ammentaa kirjasta hyödyllistä tietoa.

Tommi Tolmunen alkoi harrastaa meditaatiota ja muita itämaisia harjoitteita 1980-luvun lopulla. Hän tapasi pitkäaikaisimman opettajansa Tsumura Sensein vuonna 1991. Siviiliammatiltaan Tommi Tolmunen on lääkäri. Hän kirjoittaa myös lauluja ja soittaa kitaraa Anna Sipilän Lapsi -yhtyeessä.

Salaisen zen-harjoituksen toi Suomeen vuonna 1988 japanilainen qigong-opettaja ja kirjailija Tsumura Takashi Sensei, joka vierailee edelleen maassamme vuosittain. Hän on opiskellut erilaisia harjoitteita Kiinassa vuodesta 1964 lähtien. Tsumura Takashi on julkaissut japanin kielellä yli 100 kirjaa, joista noin 40 käsittelee qigongia. Qigong on yleisnimi perinteisille kiinalaisille kehon ja mielen harjoitusmenetelmille.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Salainen zen-harjoitus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.