Sirpaleita tuntemattomasta opetuksesta

AlkuteosIn Search of the Miraculous: Fragments of an Unknown Teaching, 1947
SuomentajaTimo Kurki-Suonio
ISBN9529842910
SidosasuNidottu
Sivuja478
Julkaisupäivämäärä15.10.2003
Kirjastoluokka11.9; 29.5

28,00 

Klassinen tutkimusmatka itämaiseen uskonnolliseen ajatteluun ja filosofiaan.


Saatat pitää myös näistä:

Villikukka
Uuden ajan kalenteri – Vuosi 2023
Valon ja voiman vuosi 2023 -pöytäkalenteri
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri
Ilon meditaatio
Tyyneys puhuu (äänikirja)
Sisäinen näkijä – meditaatio
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Modernien munkkien matkassa
Osasto:

Kuvaus

Ihminen elää unessa, mekaanisesti kuin kone, koska hän ei ole tietoinen itsestään. Edes inhimilliset ominaisuudet – vapaus, yksilöllisyys, ymmärrys, rakkaus – eivät todella kuulu hänelle, ennen kuin hän on tehnyt töitä niiden eteen. Näennäisen yhtenäinen minä on vain hajanainen kokoelma eri persoonia. Todellinen minä täytyy muovata tietoisen harjoittamisen ja itsehavainnoinnin kautta. Vain näin ihminen voi alkaa muistaa itseään ja siten herätä unestaan.
Kiehtova ja provosoiva Sirpaleita tuntemattomasta opetuksesta (In Search of the Miraculous) on 1900-luvun henkisen kirjallisuuden klassikko, joka saa lukijan näkemään maailman ja itsensä uusin silmin. Sitä on ensijulkaisustaan vuonna 1949 asti pidetty luotettavimpana yhteenvetona kaukasialaissyntyisen G. I. Gurdjieffin opetuksista, joita tämä kutsui nimellä “Työ”.
Gurdjieff pyrki tuomaan länsimaisen nykyihmisen ulottuville sen salaisen tiedon, joka on kuulunut suurten uskontojen ytimeen ja välittynyt suullisesti opettajalta oppilaalle vuosisatojen ajan. Hänen oppilaidensa joukossa oli myös P. D. Ouspensky, matemaatikko ja journalisti, tämän kirjan kaunopuheinen ja vakuuttava kirjoittaja.
Ouspensky kokoaa Gurdjieffin opetusten pääkohdat sekä kertoo tämän elämästä ja Työn alkuvaiheista vallankumouksen ajan Venäjällä. Hän kuvaa rehellisesti myös vaikeuksia Työssä, läpimurtojen riemua ja sitä inhimillistä rimakauhua, jota ihminen tuntee tiedostaessaan ne korkeat vaatimukset, jotka todellinen havahtuminen asettaa.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sirpaleita tuntemattomasta opetuksesta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.