Tähti sydämellä

AlkuteosZivot s hvezdou (1949)
SuomentajaEero Balk
ISBN952984252X
SidosasuSidottu
Sivuja236
Julkaisupäivämäärä1.10.2002
Kirjastoluokka84.2

25,00 

“Keskieurooppalaista kirjallisuutta parhaimmillaan: yhtä aikaa vakavaa, ironista, absurdia ja lohdullista.” – Torsten Kälvemark, Aftonbladet


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Mitä ihmiselle jää, kun häneltä viedään työ, omaisuus, ystävät, arvokkuus ja turvallisuus? Mistä hän uneksii, kun muistot jalkapallo-otteluista, kahvista kermavaahdon kera ja ihanista hetkistä rakastetun kanssa uhkaavat haipua? Mitä hän tekee kun absurdi todellisuus ylittää painajaisunetkin?
Josef Roubicek, juutalainen pankkivirkailija 40-luvun Prahassa sanoo: ”Haluaisin löytää pakotien jossa ihmisellä olisi oma tahto.” Hänelle vastataan: ”Silloin jää jäljelle vain kuolema. Mutta se ei olisi teidän tahtonne, se olisi jälleen heidän.” Löytyykö sitten mitään pakotietä?

Jiri Weil kirjoittaa mustalla huumorilla ja lämmöllä ihmisistä siinä Prahassa, jossa hän itsekin eli. Josef Roubicekin lisäksi tapaamme myös kauniin Ruzenan ja Maternan, jäyhän vastarintamiehen, jolla on suuri sydän.
Tähti sydämellä on romaani suurista eksistentiaalisista kysymyksistä: ikuisesta ja katoavaisesta, ihmisen tarpeista ja asioiden arvosta. Se on yhtä ajankohtainen ja merkittävä tänään kuin ilmestyessäänkin.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tähti sydämellä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.