Torni ja kierreportaat

valikoima W. B. Yeatsin runoja

SuomentajaJyrki Vainonen
ISBN9789522603807
SidosasuSidottu
Sivujan. 200
Julkaisupäivämäärä12.10.2015
Kirjastoluokka82.2

28,00 

Luona rannan, pajutarhan, minä armaani tapasin,
kulki ohi hän jaloin pienin, jaloin lumenvalkoisin.
Niin kuin puu vain hetken lehtii, hän pyysi rakastamaan,
mutta nuori ja hupsu kun olin, en suostunut uskomaan.

 

 


Saatat pitää myös näistä:

Haikuja ihmiskunnalle
Audrey Hepburn
Tyttö, jolla on alaselkätatuointi
Pohjoisen alitajunnan maa
Viisaus kaaoksen keskellä
Yoganandan elämä
Hyvästit tavaroille
Musiikki, henkisyys ja hyvinvointi
Wilhelmin saunakirja (e-kirja)
Haltiain kertomaa (e-kirja)
Osasto:

Kuvaus

Torni ja kierreportaat on Jyrki Vainosen kokoama ja suomentama valikoima William Butler Yeatsin runoja. W. B. Yeats oli koko ikänsä kiinnostunut siitä, mitä ihmisen sielulle tapahtuu, niin elämässä kuin sen jälkeen. Siksi hän perehtyi romanttiseen runouteen, mystiikkaan, okkultismiin ja astrologiaan. Unet ja piilotajunta muovasivat hänen käsitystään ihmisestä järjen ja tunteen repimänä ristiriitaisena olentona. Vuonna 1923 W. B. Yeatsille myönnettiin Nobelin kirjallisuuspalkinto.

W. B. Yeats (1865-1939) oli runoilija, näytelmäkirjailija ja senaattori. Runoilijana ja dramaturgina hän raivasi tietä omaleimaiselle irlantilaiselle kirjallisuudelle. Yeats sai vaikutteita eurooppalaisesta ja kelttiläisestä mytologiasta, irlantilaisesta kansanperinteestä ja symbolismista. Myös oman elämän tapahtumat, Irlannin poliittinen myllerrys sekä lapsuusmaisemat Luoteis-Irlannissa – Sligon kaupunki ja sitä ympäröivä luonto – ikuistuivat hänen runoihinsa. Yksi innoituksen lähteistä oli myös pitkälti vastakaiuton rakkaus näyttelijätär Maud Gonneen.

Jyrki Vainonen on kirjailija, suomentaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hänen on kirjoittanut mm. Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon voittaneen novellikokoelman Tutkimusmatkailija ja muita tarinoita (Loki-kirjat). Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon Vainonen on saanut vuosina 1999, 2005 ja 2014, viimeksi teoksesta Askelia (Basam Books). Suomen Tolkien-seura valitsi Vainosen romaanin Perintö vuoden 2005 parhaaksi fantasiakirjaksi. Suomentajana hänet on palkittu muun muassa Yleisradion Kääntäjäkarhulla vuonna 1996. Hän on tehnyt suomennoksia monien irlantilaisten kirjailijoiden, esimerkiksi Jonathan Swiftin, Paul Muldoonin ja Seamus Heaneyn tuotannosta.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Torni ja kierreportaat”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.