Tummat vedet

AlkuteosThe Expedition 1: Dark Waters
SuomentajaVeli-Pekka Ketola
ISBN9789522601407
SidosasuNidottu
Sivuja250
Julkaisupäivämäärä15.5.2013
Kirjastoluokka40.8
HuomioitavaaLoppuunmyyty

26,00 


Saatat pitää myös näistä:

Modernien munkkien matkassa
Hyvää kuolemaa etsimässä
Joutilas matkailija
Mestareita tapaamassa
Avioliittoon ranskalaisittain
Loskalauluja
Askelia
Lohikäärmeen päivät
Valtameri
Joutilas matkailija
Osasto:

Kuvaus

Heinäkuussa 1994 englantilainen Jason Lewis päätti tehdä jotain mitä kukaan ei ollut aiemmin tehnyt ja tutkia onko inhimillisen suorituskyvyn rajat mahdollista ylittää vielä jollain uudella tavalla. Alkoi ensimmäinen lihasvoimin suoritettu maailmanympärysmatka.

Ilman moottoroituja, saastuttavia ajoneuvoja tai apuvälineitä Lewis matkusti maailman merten yli poljettavalla veneellä ja mantereiden halki rullaluistimilla tai pyörällä. Kuten olettaa saattaa, ei kaikkien muiden paitsi Lewisin itsensä mielestä järjetön yritys sujunut mutkitta. Tämänkaltaisella huviretkellä ongelmia saattaa syntyä, jos krokotiili sattuu haukkaamaan puolet kulkuneuvostasi tai jos autoilija onnistuu ajamaan jalkasi tuhannen säpäleiksi. Lukuisien onnettomuuksien, läheltä piti -tilanteiden, verenmyrkytysten, tautien ja syvän masennustilan viivästyttämänä miltei 75 000 kilometrin matkaan kului lopulta 13 vuotta.

Tämä kirja on tarina mahdottomasta, humoristinen ja helppolukuinen mutta syvällinen tarina pelkojen ja mielen asettamien rajoitteiden ylittämisestä. Jokainen matkakirja väittää olevansa paitsi matka jostain jonnekin, myös matka sisimpään. Mutta kuinka syvälle sisimpäänsä on sukellettava silloin, kun kellut kahden neliömetrin kokoisessa polkuveneessä keskellä Atlanttia kahden kuukauden päivämatkan päässä lähimmästä rannasta?

Lewisin tutkimusmatka ei kuitenkaan ollut vain äärimmäinen urheilusuoritus tai pelkkää hedonistista seikkailuvietin tyydyttämistä. Matkansa aikana Lewis teki humanitääristä työtä eri maanosien kouluissa luennoiden ympäristön tilasta, suvaitsevaisuudesta ja kaikkien kansojen yhteistyön tärkeydestä, jotta tämä planeetta saataisiin säilytettyä elinkelpoisena myös tämän päivän lasten lapsille. Humanitäärisen projektin suojelijana toimi Hänen pyhyytensä Dalai-lama, joka on kehunut Lewisin kirjaa kuvaukseksi ”suuresta rohkeudesta ja päättäväisyydestä”.

Matkasta ja hyväntekeväisyysprojektista on tekeillä täyspitkä elokuva, joka saa ensi-iltansa tämän vuoden lopulla.

Tämä on ihastuttava ja hauska seikkailu, se on myös yksinäinen, vaarallinen ja pelottava.” − London Times

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tummat vedet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.