Yhdeksän elämää

Pyhää etsimässä nykypäivän Intiassa

AlkuteosNine Lives
SuomentajaLaura Lahdensuu
ISBN9789522600257
SidosasuSidottu
Sivuja344
Julkaisupäivämäärä31.10.2011
Kirjastoluokka40.8, 48.132
HuomioitavaaLoppuunmyyty

32,00 


Saatat pitää myös näistä:

Modernien munkkien matkassa
Hyvää kuolemaa etsimässä
Joutilas matkailija
Mestareita tapaamassa
Avioliittoon ranskalaisittain
Loskalauluja
Ensimmäinen kesäni Sierravuorilla
Kävelyretkistä
Moottoripyörällä Himalajalle
Sisäinen Intia
Osasto:

Kuvaus

Tämän päivän Intiaan mahtuu monenlaisia uskontoja ja uskontojen sekoituksia, joista kumpuaa omalaatuisia ja toinen toistaan ihmeellisempiä ihmiskohtaloita: toisten palvoma mutta toisten halveksima hindunainen harjoittaa uskontoaan pyhänä prostituoituna; tiibetinbuddhalainen munkki kilvoittelee sotaisan menneisyytensä kanssa; jainalaisnunna käy taistelua itseään vastaan inhimillisen takertumisensa kanssa; sukunsa perinteen heikkoa liekkiä ylläpitävä runonlaulaja yrittää saada ääntään kuuluviin Bollywood-elokuvien lopullisesti muuttamassa yhteiskunnassa; kastirajat murtava tanssija tasapainottelee vaarallisen ja rappeuttavan kaksoiselämän nuoralla…

Yhdeksän elämää on kuvaus ihmisistä vanhojen uskontojen määrittämien perinteiden ja modernin yhteiskunnan ristipaineessa. Onko kaikkien alistuttava globaalin maailman tuomiin muutoksiin, voiko ikiaikaisia syrjäseutujen perinteitä pitää yllä, jos koulutus ja sivistys ohjaa uusia sukupolvia rahakkaampaan ja helpompaan kapunkilaiselämään? Miltä uskonnollisen elämän ehdot ja tavat näyttävät länsimaisen sivustaseuraajan silmin? William Dalrymple antaa totunnaisesta matkakerronnasta poikkeavasti puheenvuoron paikallisille ihmisille, jotka saavat kertoa koskettavat ja erityislaatuiset tarinansa. Kertojien ihmiskohtaloissa pilkahtaa pohjatonta surua, muutoksen haikeutta ja sapekasta sisäistä kärsimystä mutta myös jumalallisen luottamuksen tuomaa onnea ja hyväksynnästä pulppuavaa tyytyväisyyttä.

William Dalrymple (s. 1965) on skotlantilainen historioitsija ja matkakirjailija, joka on toiminut Intian kirjeenvaihtajana ja kirjoittajana monille lehdille. Dalrymple on saanut kirjoistaan lukuisia palkintoja ja hänet on on nimetty Aberdeenin ja Lucknowin yliopistojen kunniatohtoriksi. Yhdeksän elämää sai 2010 Asia House -palkinnon. Dalrymple asuu perheineen Delhissä, Intiassa.

 

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Yhdeksän elämää”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.