Zen ja luovuus

Kehittyminen taiteen polulla

AlkuteosThe Zen of Creativity: Cultivating Your Artistic Life
SuomentajaTeija Hartikainen ja Lauri Porceddu
ISBN9789525534931
SidosasuNidottu
Sivuja276
Julkaisupäivämäärä30.11.2007
Kirjastoluokka17.3, 14.3

26,00 


Saatat pitää myös näistä:

Ilon meditaatio
Ehdoton anteeksianto
Myönteinen energia
Sytytä sydämesi
Kehosi tietää vastauksen
Tunneketteryys
Tänään valitsen elämän
Rajaton voimasi
Stressivapaa valmentaja
Olet jo perillä
Osasto:

Kuvaus

Kirjassaan Zen ja luovuus amerikkalainen zenmestari John Daido Loori esittelee zenin avaimena taiteen ja estetiikan luovuuden lukkoihin ja sisäisiin pidäkkeisiin, jotka estävät ihmistä toteuttamasta vapaasti omaa olemassaoloaan.

Useimmissa ihmisissä sana zen herättää populaarikulttuurista tuttuja mielikuvia kivipuutarhoista, munkeista kaavuissaan ja soljuvista vesiputouksista. Yksi zenin ikivanhan tradition tärkeimmistä puolista on kuitenkin jäänyt lännessä lähes täysin vaille huomiota. Zen-buddhalaisuus on ollut aina lujasti kytköksissä taiteiden harjoittamiseen. Kalligrafia, runous, maalaustaide, teeseremonia ja kukkien asettelu ovat kaikki käytännön harjoituksia, joiden katsotaan johdattavan tekijänsä kohti vapaata, todellista minuutta.

Loori kuvaa tarkasti luovuuden herättäviä voimia, jotka taiteen lisäksi vaikuttavat kaikessa ihmisen toiminnassa. Kirja osoittaa, ettei taiteen ja henkisyyden välillä ole rajoja, ja että elämä on mahdollista kohdata spontaanisti, arvokkaasti ja rauhallisesti.

Zen ja luovuus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita taiteellisesta luomistyöstä keinona saavuttaa mielentyyneys ja vapaus kaikilla elämän aloilla.

Kommentoi!

kommenttia

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Zen ja luovuus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.