Pysähdy ja meditoi. Kaikki on hyvin juuri nyt.

Meditointi ja rentoutuminen ovat monelle avainsanoja omannäköiseen, rennompaan ja vapaampaan elämään.

Jos on uupunut, mieli harhailee siellä ja täällä. Kehossa voi myös olla jäykkyyksiä. Meditaatio tuo meidät nyt-hetkeen, antaa rauhan tunteen ja auttaa tasapainottamaan kehoa, mieltä ja henkeä. Kaikki on hyvin juuri nyt.

Mitä meditaatio on ja miksi meditoida?

Minulle meditointi on tapa hiljentyä. Paljon puhutaan meditaation hyödyistä, joita ovat mm:

  1. Hengityksen syveneminen
  2. Stressin väheneminen
  3. Hermoston rauhoittuminen
  4. Kehon ja mielen rentoutuminen ja tasapainottuminen.
  5. Läsnäolon, merkityksellisyyden ja vapauden tunteen lisääntyminen
  6. On vain hyvä olla

Meditoidessa säännöllisyys on valttia

Jos käyt kuntosalilla kerran, ihan kiva, mutta jos tahdot tuloksia, tarvitaan säännöllisyyttä. Näin on myös meditoidessa. Säännöllisen meditoinnin seurauksena huomaat voivasi paremmin, kokonaisvaltaisesti. Huomaat olevasi tasapainoisempi, enemmän itsessäsi ja omassa rauhassasi riippumatta siitä, mitä ulkopuolella tapahtuu. Eikö kuulostakin houkuttelevalta? Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kun meditoi säännöllisesti joka päivä, alkaa oikein odottamaan meditaatiohetkiä. Aikaa ja tilaa olla, kuulostella ja tasapainottua. Näen meditoinnin valtavana lahjana, jonka voi suoda itselleen. Kun oivaltaa, miksi meditoida, tälle kyllä löytää ja ottaa ajan.

Miksi minä meditoin?

Lähestytään tätä vastakohdan kautta. Jos jonain päivänä en meditoi, mieli lähtee helpommin laukalle. Ikään kuin ei olisi tilaa. Kiireen tunne voi luoda itseään ruokkivan mielenkelan. Tunnistatko tämän? Tai jos mieli ja keho eivät ole yhteydessä vaan elät päästäsi käsin, olo voi tuntua irralliselta. Kehon viestejä ei kuule tai niihin ei kiinnitä huomiota. Tällöin elää kuin automaattiohjauksella. Tällöin viestini sinulle on: Pysähdy! Ja meditoi! Tee tekoja hyvinvointisi eteen, ota meditointi säännölliseksi osaksi elämääsi.

Miten meditoida?

Meditaatiotekniikoita on valtava määrä. Valitse tekniikka, joka resonoi sinulle ja luo meditoinnista rutiini. Joka päivä, samaan aikaan, samassa paikassa. Näin meditoinnista tulee kerta kerralta helpompaa.

Itse keskityn hengityksen tarkkailuun joka aamu 10–15 minuutin ajan, tai kuuntelen jonkin omista meditaatiotallenteistani. Aloittelijoille suosittelen ohjattuja meditaatioita. Niissä tarvitsee vain kuunnella ohjaajan ääntä ja rentoutua.

Käytän sanaa meditaatio, flow, myös maalaamisestani. Voimakas keskittyminen, meditatiivinen tila on sellainen, jossa muu maailmaa sulkeutuu pois. Täydellinen läsnäolo ja virtaavuus voisivat kuvailla tätä tilaa. Ajantaju katoaa ja kaikki vain sujuu loistavasti.

Meditointi voi olla parhaita lahjoja, joita annat itsellesi.

Rentoja, meditatiivisia hyvän olon hetkiä toivottaa Sanni,
www.valonvoimaa.fi.

Sannin uusin 10. meditaatioäänite Rentoutus kohti mielenrauhaa on nyt saatavilla. Osta äänite täältä.

Katso myös muut Sannin meditaatiot.

Sannin meditaatioiden kansikuvat ovat Sannin meditatiivisesti maalaamia.

Jaa artikkeli: