18.5. | Maire Pyykkö: Akvarellimaalaus on helppoa!

Taiteilija, taiteen maisteri ja maalaamisen opettaja sekä Basam Booksin tuleva kirjailija Maire Pyykkö vetää Viisas elämä -klubilla akvarellimaalauskurssin. lllan aikana nähdään master-class työnäytös aiheesta Keväinen koivumetsä akvarellilla. Tämän jälkeen osallistujat voivat kokeilla algoritmi-harjoituksia akvarellilla. Mukaan voi ottaa omat materiaalit ja akvarellitarvikkeet. Opettajalta on myös mahdollisuus ostaa kokeiluperuspaketti hintaan 20 euroa.

Materiaalien varaamisen vuoksi ennakkoilmoittautumisia pyydetään 15.5. mennessä: jenni.vehkaluoto@basambooks.fi.

Maire Pyykkö on kiinnostunut akvarellimaalauksesta muotoilijan näkökulmasta. Hän on luonut akvarellimaalaustekniikan opetusmetodin, joka koostuu huolellisesti kehitetyistä algoritmisista harjoituksista. Pyykön mukaan ei tarvitse olla taiteilija voidakseen maalata ja nauttia väreistä. Hänen kehittämänsä tekniikat tekevät maalaamisen prosessista helpompaa erityisesti aloittelijoille.

Akvarellimaalaus algoritmimenetelmällä voi auttaa ymmärtämään luontoa uudella tavalla. Pyykön mukaan akvarellimaalaus kehittää käsien lihasmotoriikkaa, parantaa aivojen verenkiertoa ja auttaa alentamaan stressitasoa.

Taiteen maisteri Maire Pyykkö on valmistunut Viron Taideakatemiasta pääaineenaan lasitaide. Hän on maalannut niin kauan kun muistaa. Pyykkö on opettanut maalaamista, piirtämistä sekä taideteoriaa vuodesta 1991 alkaen. Pyykkö pitää tunteja suomeksi ja venäjäksi eri oppilaitoksissa ja vetää verkkokursseja. Tällä hetkellä hänen oppilasmääränsä on yli viisituhatta.

Kommentoi!

kommenttia