Viisas elämä -klubi 9.11.2015: Sari Laine ja Pauliina Aarva

Terveys, tunteet ja täydentävät hoitomuodot

Klubi-illassa 9.11.2015 keskustellaan mielen ja kehon yhteydestä, tunteista ja terveydestä sekä ”vaihtoehtohoidoista” eli täydentävistä hoidoista. 

Sari Laine kertoo tietoisesta läsnäolosta ja tunteiden vaikutuksesta työyhteisöissä ja muissa sosiaalisissa suhteissa. Tietoisen läsnäolon harjoittaminen vaikuttaa tunnetiloihin ja sillä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia terveyteen mm. hermoston ja hormonien kautta. Kielteisten tunteiden työstäminen on hyödyllistä, sillä pitkään jatkuvat kielteiset tunnetilat ovat epäterveellisiä ja heikentävät immuniteettia.

Pauliina Aarva kertoo, millaista näyttöä tieteen keinoin on saatu täydentävien hoitomuotojen hyödyistä ja haitoista, kuinka paljon ja miksi niitä Suomessa ja maailmalla käytetään ja keitä hoitoihin turvautuvat ovat? Hän tarkastelee myös hoitojen henkistä ulottuvuutta ja pohtii, mitä sellaista täydentävät hoidot asiakkaalle antavat, jota tavanomaiset terveyspalvelut eivät tarjoa.

 

Sari Laine on työhyvinvoinnin ammattilainen. Hän on työskennellyt henkilöstön kehittämisen sekä johtamisen parissa ja on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Laine kiinnostui henkisestä kasvusta huomattuaan, ettei enää jaksanut ja tuntenut elämäänsä riittävän mielekkääksi ulkoisen kiireen keskellä. Hän on julkaissut syyskuussa kirjan Tunteen ja älyn liitto – Miten saavutan tunteen ja älyn tasapainon (Basam Books 2015). 

Pauliina Aarva on Tampereen yliopiston dosentti (terveyden edistäminen) ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on tutkinut kansalaisnäkökulmasta terveyden edistämistoimia Suomessa ja ulkomailla. Nykyisin hän toimii vapaana tutkijana ja tietokirjailijana. Hän on julkaissut syyskuussa kirjan Parantavat energiat – Myyttistä ja tutkittua tietoa täydentävistä hoidoista (Basam Books 2015).

 

Aika: Maanantai 9.11.2015 klo 18-20

Paikka: Basam Books –kustantamo, Hämeentie 155 A 6, Helsinki. Pääset paikalle helposti Helsingin keskustasta busseilla 68, 71 ja 71V sekä Hakaniemestä bussilla 74. Jää pois Annalantien pysäkillä ja kävele noin sata metriä takaisin keskustaan päin. Kustantamomme sijaitsee Siwan yläkerrassa, sisäänkäynti sisäpihan puolelta A-rapusta, 3.krs.

Järjestäjä: Basam Books Oy

Lisätietoa: jenni.vehkaluoto@basambooks.fi

Voit ostaa edullisesti Basam Booksin ja Viisas elämä -sarjan kirjoja paikan päältä.

Ei ilmoittautumista, vapaa pääsy!

Lisätietoa kirjoista:

Tunteen ja älyn liitto                   Parantavat energiat

978-952-260-401-9      978-952-260-449-1

Kommentoi!

kommenttia